Η απολυτη ασκηση για να επισπευσεις το six pack (και δεν ειναι τα ροκανισματα)

Ένας από τους κυριότερους λόγους που ξεκινάει κάποιος την γυμναστική είναι ξεκάθαρα τα κοσμητικά οφέλη που αποκτά προοδευτικά από την άσκηση. Και για τους περισσότερους από εμάς αυτό σημαίνει σφιχτοί και γραμμωμενοι κοιλιακοί. Αλλιώς six pack.

Πώς όμως μπορώ να καταφέρω τέτοιο αποτέλεσμα; Η κοινή λογική λέει πως τα ροκανίσματα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα, σε απολυτό συνδυασμό με μια αυστηρή διατροφή. Το δεύτερο είναι η νούμερο 1 συνθήκη καθώς οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο. Τι γίνεται όμως με τα άπειρα λεπτά ροκανισμάτων που βλέπουμε να εκτελούνται στα γυμναστήρια;

Οι τελευταίες έρευνες λοιπόν αποδεικνύουν πως τα ροκανίσματα δεν είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση κοιλιακών και ακόμη περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται πρέπει αυτό να γίνεται σε συνδυασμό ασκήσεων συνθέτων που ενεργοποιούν μια η περισσότερες μυικές ομάδες.

Και αυτές δεν είναι άλλες από τις αμέτρητες παραλλαγές σανίδας. Η επιστήμη λοιπόν απεφάνθη ότι τα plank variations αυξάνουν κατά πολύ το μεταβολικό ρυθμό ενεργοποιώντας δυο και περισσότερες μυϊκές ομάδες την ίδια στιγμή, κάτι που γίνεται ακριβώς και όταν περπατάμε η τρέχουμε. Το δεύτερο σημαντικό αποτέλεσμα των ερευνών ήταν πως οι κοιλιακοί φορτίζονται ακόμη περισσότερο όταν εμπλέκονται στην κίνηση οι γλουτιαίοι και οι ωμοί.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

Close
Loading...

0 Location(s) found near you