Διαλειμματική προπόνηση: Το «κλειδί» για την απώλεια λίπους και τη μεταμόρφωση του σώματος

Οι εξελίξεις στη βιομηχανία του fitness είναι ραγδαίες και πραγματικά όσοι από εμάς βρισκόμαστε μέσα σε αυτή γινόμαστε φανατικοί υποστηρικτές η δριμύτατοι επικριτές διαφόρων ειδών προπόνησης ή καινοτόμων ιδεών.

Τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα γυμναστήρια ή αθλητικά κέντρα παρατηρούμε μεθόδους προπόνησης που έχουν ως βάση τους την υψηλή ένταση. Ακούγοντας και μόνο τον όρο υψηλή ένταση και λαμβάνοντας τον ως βάση στη δημιουργία ενός προπονητικού πρωτοκόλλου, φαντάζεται κάποιος μια εξαιρετικά απαιτητική προπόνηση.

Προσωπικά θα προσέθετα και τον τίτλο «πρωτόγνωρα αποτελεσματική», όποτε θα καταλάβατε ήδη ότι είμαι ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές της.

Μιλώντας για μια υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (High Intensity Interval Training) εννοούμε οποιασδήποτε μορφής άσκησης που τυπικά ξεπερνά το 75% των μέγιστων καρδιακών παλμών, ή το 75% της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου. Στην καθημερινή γλώσσα φανταστείτε μια προπόνηση που πασχίζετε να πιάσετε την ανάσα σας! Και μια προπόνηση τέτοιου είδους μπορεί να περιλαμβάνει intervals (διαστήματα) από 10 δευτερόλεπτα έως και 4 λεπτά. Είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια, τόσο περισσότερη είναι η ενέργεια (aerobic) που απαιτείται.

Για να συνεχίσετε την ανάγνωση πατήστε εδώ.

Close
Loading...

0 Location(s) found near you